Razmisli

Treba znati stati

„Razmisli – Treba znati stati“ projekt pokrenut je 2014. godine s ciljem prevencije maloljetničke konzumacije alkohola. S obzirom da maloljetnička zloupotreba alkohola postaje sve veći društveni problem jer u današnje vrijeme mladi odrastaju u okolini u kojoj je dostupnost alkoholnih pića vrlo velika, a njihova potrošnja prihvatljiva i uobičajena, komunikacijska poruka u sklopu kampanje „’Razmisli – Treba znati stati“ ima za cilj upozoriti na opasnosti maloljetničke konzumacije alkohola te podignuti svijest javnosti o tom društveno neprihvatljivom ponašanju.

U sklopu kampanje od 2014. do 2017. godine organiziran je Razmisli Road show i prikazivanje edukativnog filma autora Roberta Knjaza o štetnosti zlouporabe alkohola u suradnji s Agencijom za odgoj i ambasadorima projekta Robertom Knjazom, Idom Prester, Mirelom Priselac Remi i Mariom Petrekovićem. Do sada je film pogledalo više od 2200 učenika 7. i 8. razreda osnovnih škola u deset gradova (Zagreb, Bjelovar, Đurđevac, Sisak, Šibenik, Zadar, Split, Osijek, Varaždin i Pula) i 26 škola koje su se na taj način uključile u aktivnosti kampanje.

U periodu 2018./19. ‘’Razmisli’’ se rebrandira i “seli” u online svijet. Kampanja je realizirana putem platforme JoomBoos, kroz četiri YouTube videa JoomBoosovih influencera, angažmana na društvenim mrežama, člancima, kvizovima i oglasima u JoomBoos časopisu. Tijekom devet mjeseci kampanje videi su ostvarili više od 580.000 pregleda i angažirali više od 34.500 ljudi, dok su kvizevi ostvarili 106.400 pregleda i na Facebooku dosegnuli 395.323 ljudi.

Tijekom 2020. i 2021. godine kampanja ‘’Razmisli’’ je bila vrlo aktivna i na društvenim mrežama, a tome je prethodio JoomBoos kviz objavljen početkom godine koji je ostvario 42.006 pregleda. Na TikToku, najpopularnijoj društvenoj mreži za mlade u Hrvatskoj, u 2021. godini, influenceri JoomBoosa su kroz brojne zabavno-edukativne formate videa pokazali probleme koji mogu rezultirati pretjeranom konzumacijom alkohola i pozvali generaciju Z da #Razmisli.

Više na: https://joomboos.24sata.hr/prvi/anketa-mladi-su-svjesni-opasnosti-alkohola-10820