Uz suradnju s JoomBoosom do podizanja svijesti o odgovornoj konuzmaciji alkohola

Zagrebačka pivovara kao vodeća pivovara na hrvatskom tržištu prva je u Hrvatskoj još 2008. godine pokrenula kampanju o odgovornoj konzumaciji alkohola „Razmisli“. Svjesna svoje odgovornosti u podizanju svijesti javnosti o odgovornoj konzumaciji alkohola i sprječavanju zlouporabe alkohola. Kroz deset godina nizom aktivnosti u suradnji s brojnim međusektorskim partnerima kontinuirano utječe prije svega na podizanje svijesti javnosti o štetnosti i opasnostima zlouporabe alkohola, a zatim i na direktno sprječavanje zlouporabe alkohola. Kampanja se bavi područjima zlouporabe alkohola u dvije grane, odnosno kroz dvije paralelne kampanje: Razmisli – Kad piješ ne vozi i Razmisli – Treba znati stati.

Glavni cilj kampanje Razmisli prošle godine je bio napraviti inovativan iskorak i proširiti doseg i utjecaj na ciljanu skupinu, odnosno generaciju Y i Z (13 – 24 godina). Kako bi postigli taj cilj, ali i direktno komunicirali s ciljanom skupinom, kampanju smo preselili u virtualan svijet da na njima prilagođen i prihvatljiv način komuniciramo glavne poruke putem kanala s kojim su u svakodnevnoj interakciji.  Dogovorili smo suradnju s JoomBoos platformom, najvećom mrežom kanala na YouTubeu u kojoj su okupljeni najbolji regionalni influenceri, a čija je glavna publika upravo Y i Z generacija.

Glavni sadržaj kampanje temeljio se na YouTube videima na JoomBoos YouTubeu kanalu, sadržaj na društvenim mrežama JoomBoosa i odabranih influencera (Instagram Story, slike i objave)  te JoomBoos magazina i portala (native članci i kvizovi).

Influencere / JoomBoos YouTubere koristili smo kao glavne komunikatore s kojima smo u narednim fazama kreirali kompletan sadržaj kojeg smo plasirali kroz JoomBoos kanale. JoomBoos je tako preuzeo ulogu stručnjaka u edukaciji i podizanju svijesti o štetnosti maloljetničke konzumacije alkohola.

Suradnjom s JoomBoosom ostvarili smo cilj – naše poruke stigle su do željene ciljane skupine. Komunikacijske poruke kampanje plasirane kroz JoomBoos kanale u samo dva mjeseca postigle su doseg od preko 200.000 pregleda te angažman od preko 30.000 korisnika (komentara, lajkova, sudjelovanja u kvizovima i sl.).

  1. Video – https://www.youtube.com/watch?v=ZQREvfUcvQE
  2. Video – https://www.youtube.com/watch?v=MKFogwQxCec
  3. Video – https://www.youtube.com/watch?v=wK4bAGSGJnI
  4. Video – https://www.youtube.com/watch?v=auuDGuhIO6o

Anketa – mladi su svjesni opasnosti alkoholoa

Kviz – koliko si zreo/zrela

#Razmisli, riješi kviz i osvoji super cool nagrade JoomBoosa

U Hrvatskoj u zadnjih deset godina zabilježeno upola manje vožnji u pijanom stanju sa smrtnim posljedicama