Predstavljena kampanja RAZMISLI – kad piješ, ne vozi

Na press konferenciji u Ministarstvu unutarnjih poslova predstavljena je kampanja odgovornog konzumiranja alkohola– Premijerno prikazan TV spot Dalibora Matanića o odgovornoj konzumaciji

U sklopu kampanje Razmisli, prve kampanje o odgovornom konzumiranju alkohola, Zagrebačka pivovara predstavila je u prostorijama MUP –a ovogodišnju kampanju o odgovornoj konzumaciji alkohola. Ovogodišnji projekt osim što je okupio brojne stručnjake, također po prvi puta u partnerstvu s MUP-om i zaposlenicima Zagrebačke pivovare najavljuje pojačane kontrole vozača s ciljem educiranja i poticanja javnosti na odgovorno ponašanje u prometu. O ciljevima i aktivnostima Kampanje odgovornog konzumiranja govorili su:

Josip Mataija – voditelj Odjela za sigurnost cestovnog prometa
Dalibor Matanić – redatelj spota o odgovornoj konzumaciji
Tina Puhalo Grladinović – voditeljica Korporativnih komunikacija Zagrebačke pivovare

 

Nova kampanja Zagrebačke pivovare predstavljena je i televizijskim spotom u režiji poznatog redatelja Dalibora Matanića, koji će se prikazivati na nacionalnim TV kanalima. U sklopu kampanje pokrenuto je i istraživanje tržišta o navikama konzumacije alkohola među aktivnim vozačima kako bi se doznalo kako se javnost ponaša prilikom vožnje i konzumacije alkohola. Istraživanje, provedeno u suradnji s agencijom Hendal, potaknulo je i ove godine Zagrebačku pivovaru da kao lider na domaćem pivarskom tržištu upozori na sve veću zastupljenost neodgovornog konzumiranja alkohola nizom aktivnosti koje, osim lansiranja prigodnog TV spota, uključuje i poseban projekt s MUP–om u jedanaest gradova u Hrvatskoj. Provođenjem pojačanih kontrola vozača s dodatnim dvočlanim ekipama Razmisli, Zagrebačka pivovara napravila je značajan korak u borbi protiv konzumacije alkohola u prometu uključivanjem vlastitih zaposlenika i promotora. Tako će u Zagrebu, Karlovcu, Rijeci, Zadru, Šibeniku, Našicama, Osijeku, Požegi, Splitu, Koprivnici i Varaždinu zajedno s redovnim MUPovim cestovnim kontrolama zaposlenici Zagrebačke pivovare i promotori po prvi puta educirati vozače prigodnim brošurama kako bi dodatno upozorili na neprihvatljivost konzumacije alkohola za vrijeme vožnje čak i u malim količinama.

 

Osim snimanja TV spota i partnerstva s MUP-om u prosincu će se službeno predstaviti rezultati istraživanja o navikama pijenja alkohola među aktivnim vozačima. Tako će na okruglom stolu nezavisni stručnjaci iz različitih područja komentirati rezultate s ciljem educiranja i stvaranja svijesti javnosti o opasnostima vožnje pod utjecajem alkohola.

 

Dosadašnje aktivnosti u sklopu kampanje Razmisli
Zagrebačka pivovara već četiri godine provodi nacionalnu kampanju Razmisli čiji je osnovni cilj podići svijet o odgovornom i umjerenom konzumiranju alkohola. Sama kampanja Razmisli započela je 2008. godine promoviranjem neprihvatljivosti konzumacije alkohola i vožnje pod nazivom Kad piješ, ne vozi, a u 2009. godini nastavljena je drugom fazom kampanje Poštuj mlade, reci im ne koja je bila usmjerena na problematiku prodaje alkohola maloljetnim osobama i nepoštovanja zakonom regulirane dobne granice za prodaju alkohola s ciljem podizanja svijesti i edukacije javnosti o odgovornom konzumiranju. U svojoj trećoj fazi kampanja Razmisli – treba znati stati bavila se problematikom prekomjernog opijanja maloljetnika

Matanićev spot najavio kampanju o odgovornoj konzumaciji