Matanićev spot najavio kampanju o odgovornoj konzumaciji

Na press konferenciji u Ministarstvu unutarnjih poslova predstavljena je kampanja odgovornog konzumiranja alkohola – Premijerno prikazan TV spot Dalibora Matanića o odgovornoj konzumaciji

U sklopu kampanje Razmisli, prve kampanje o odgovornom konzumiranju alkohola, Zagrebačka pivovara predstavila je u prostorijama MUP –a ovogodišnju kampanju o odgovornoj konzumaciji alkohola. Ovogodišnji projekt osim što je okupio brojne stručnjake, također po prvi puta u partnerstvu s MUP-om i zaposlenicima Zagrebačke pivovare najavljuje pojačane kontrole vozača s ciljem educiranja i poticanja javnosti na odgovorno ponašanje u prometu. O ciljevima i aktivnostima Kampanje odgovornog konzumiranja govorili su predstavnik MUP-a Josip Mataija, redatelj spota Dalibor Matanić, predsjednik Uprave Zagrebačke pivovare Sergey Yeskov i voditeljica Korporativnih komunikacija Zagrebačke pivovare Tina Puhalo Grladinović.

 

Nova „osvježena“ kampanja Zagrebačke pivovare predstavljena je televizijskim spotom u režiji priznatog redatelja Dalibora Matanića kojim se vjerno prikazuje zabrinjavajući trend vožnje pod utjecajem alkohola. Televizijskom spotu, koji će se prikazivati na nacionalnim TV kanalima,  prethodilo je istraživanje tržišta o navikama konzumacije alkohola među aktivnim vozačima kako bi se doznalo kako se javnost ponaša prilikom vožnje i konzumacije alkohola koje je bilo i povod za osmišljavanje ove kampanje.

Istraživanje, koje je provedeno u suradnji s agencijom Hendal, potaknulo je i ove godine Zagrebačku pivovaru da kao lider na domaćem pivarskom tržištu upozori na sve veću zastupljenost neodgovornog konzumiranja alkohola nizom aktivnosti koje, osim lansiranja prigodnog TV spota, uključuje i poseban projekt s MUP–om u jedanaest gradova u Hrvatskoj. Provođenjem pojačanih kontrola vozača s dodatnim dvočlanim ekipama Razmisli, Zagrebačka pivovara napravila je značajan korak u borbi protiv konzumacije alkohola u prometu uključivanjem vlastitih zaposlenika i promotora. Tako će u Zagrebu, Karlovcu, Rijeci, Zadru, Šibeniku, Našicama, Osijeku, Požegi, Splitu, Koprivnici i Varaždinu zajedno s redovnim MUPovim cestovnim kontrolama zaposlenici Zagrebačke pivovare i promotori po prvi puta educirati vozače prigodnim brošurama kako bi dodatno upozorili na neprihvatljivost konzumacije alkohola za vrijeme vožnje čak i u malim količinama.

Osim snimanja TV spota i partnerstva s MUP-om u prosincu će se službeno predstaviti rezultati istraživanja o navikama pijenja alkohola među aktivnim vozačima. Tako će na okruglom stolu nezavisni stručnjaci iz različitih područja komentirati rezultate s ciljem educiranja i stvaranja svijesti javnosti o opasnostima vožnje pod utjecajem alkohola.

 

Dosadašnje aktivnosti u sklopu kampanje Razmisli

Zagrebačka pivovara već četiri godine provodi nacionalnu kampanju Razmisli čiji je osnovni cilj podići svijet o odgovornom i umjerenom konzumiranju alkohola. Sama kampanja Razmisli započela je 2008. godine promoviranjem neprihvatljivosti konzumacije alkohola i vožnje pod nazivom Kad piješ, ne vozi, a u 2009. godini nastavljena je drugom fazom kampanje Poštuj mlade, reci im ne koja je bila usmjerena na problematiku prodaje alkohola maloljetnim osobama i nepoštovanja zakonom regulirane dobne granice za prodaju alkohola s ciljem podizanja svijesti i edukacije javnosti o odgovornom konzumiranju. U svojoj trećoj fazi kampanja Razmisli – treba znati stati bavila se problematikom prekomjernog opijanja maloljetnika.

 

Kao vodeći glas promocije odgovorne konzumacije, Zagrebačka pivovara ovom kampanjom nastoji skrenuti pozornost javnosti na opasnosti vožnje pod utjecajem alkohola te upozorava na zabrinjavajući trend ponašanja Hrvata prilikom vožnje i konzumacije alkohola.

U 2011. zabilježen porast vožnje pod utjecajem alkohola