„Razmisli – Treba znati stati“ ponovno u Zagrebu

Prikazivanje edukativnog filma o opasnostima maloljetničke zloupotrebe alkohola „Razmisli – Treba znati stati“ autora Roberta Knjaza za učenike 7. i 8. razreda zagrebačkih osnovnih škola, a koje će se održati u četvrtak, 4. svibnja 2017. godine u 12 sati u Kinu Europa, Varšavska 3.

Maloljetnička zloupotreba alkohola u današnje vrijeme postaje sve veći društveni problem jer mladi odrastaju u okolini u kojoj je dostupnost alkoholnih pića vrlo velika, a njihova potrošnja prihvatljiva i uobičajena.

 

Ovaj edukativni film snimljen u sklopu društveno odgovorne kampanje Zagrebačke pivovare Razmisli – treba znati stati u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje već se tri godine prikazuje učenicima osnovnih škola diljem Hrvatske, aima za cilj na mladima prilagođen i prihvatljiv način upozoriti na opasnosti maloljetničke konzumacije alkohola te educirati mlade o tom društveno neprihvatljivom ponašanju.

 

Nakon prikazivanja edukativnog filma, o opasnostima maloljetničke konzumacije alkohola učenicima osnovnih škola govorit će:

 

  • Josipa Gelo, klinička psihologinja
  • Mario Petreković, ambasador kampanje
  • Ana Stunić,moderatorica

 

 

 

 

Udio broja prometnih nesreća i poginulih u Hrvatskoj veći od europskog prosjeka