Razmisli. Kad piješ, ne vozi – prvi projekt kampanje

Odgovorna konzumacija, kako ističu u Zagrebačkoj pivovari, podrazumijeva izbjegavanje pretjerane konzumacije, kao i konzumacije u neprikladnim situacijama. Ovo se, između ostaloga, odnosi na konzumiranje alkohola u vožnji, čime se bavi i prvi projekt kampanje „Razmisli“.

Sam naziv i slogan „Kad piješ, ne vozi“ jasno odražava i stav Zagrebačke pivovare, naglasila je Tina Puhalo Grladinović. „Naše je stajalište da nije sigurno voziti i konzumirati alkohol. Konzumacija alkohola, čak i u malim količinama, može utjecati na sposobnost prosudbe i motoričke sposobnosti i zbog toga smatramo da nije preporučljivo piti ako namjeravate voziti.“

Aktivnosti kojima Zagrebačka pivovara želi ukazati na nespojivost konzumiranja alkohola i vožnje, započele su krajem srpnja billboard kampanjom sa sloganom „Kad piješ ne vozi“ na prometnicama u cijeloj Hrvatskoj. No, okosnicu kampanje predstavlja novopokrenuta internetska stranica www.razmisli.net na kojoj će posjetitelji naći informacije o kampanji koja će se baviti područjima u kojima je moguća zloupotreba alkohola – vožnja u alkoholiziranom stanju, konzumacija alkohola maloljetnih osoba te jednostavno pretjerivanje s konzumacijom alkohola.
Na spomenutoj internetskoj stranici početkom rujna bit će pokrenuto i istraživanje o navikama konzumiranja piva u Hrvatskoj, a trajat će do početka studenoga. Na kraju predstavljanja kampanje, Tina Puhalo Grladinović je izjavila:
„Pozivam sve građane da posjete novopokrenutu internetsku stranicu kako bi se informirali o kampanji te pročitali sve što ih zanima o odgovornom konzumiranju alkohola. Svojim odgovorima moći će sudjelovati i u istraživanju o navikama konzumiranja piva u Hrvatskoj. Samo zajedničkim djelovanjem i suradnjom s našim građanima možemo utjecati na razvoj i promicanje kulture odgovornog konzumiranja alkohola u našoj zemlji.“

 

U Splitu prikazan edukativni film Roberta Knjaza Razmisli – treba znati stati