Predstavljen film Roberta Knjaza u sklopu kampanje Razmisli

Zagrebačka pivovara i Robert Knjaz u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje predstavili snimanje edukacijskog filma o maloljetničkoj konzumaciji alkohola – Mnogobrojni stručnjaci sudjelovali u snimanju s ciljem podizanja svijesti i edukacije maloljetnika o opasnostima zloupotrebe alkohola

Na konferenciji za novinare predstavljeno je snimanje edukacijskog filma autora Roberta Knjaza u sklopu nacionalne kampanje „Razmisli – treba znati stati“ Zagrebačke pivovare, a u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje. Ova zajednička suradnja nastala je s ciljem podizanja svijesti i edukacije maloljetnika o opasnostima zloupotrebe alkohola te podizanja svijesti javnosti o odgovornom konzumiranju.

 

Na događanju u Novinarskom domu o glavnim ciljevima i aktivnostima u sklopu filma i općenito o problemu zloupotrebe alkohola kod maloljetnika govorili su: Sanja Urek, pomoćnica ravnatelja Agencije za odgoj i obrazovanje, dr. Slobodanka Keleuva, pomoćnica ravnatelja za kvalitetu zdravstvene zaštite Zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba, Robert Knjaz, autor filma i Tina Puhalo Grladinović, voditeljica Korporativnih komunikacija Zagrebačke pivovare.

 

 

U izradi filma, koji je zamišljen kao nastavni materijal za edukaciju u sklopu zdravstvenog odgoja u osnovnim i srednjim školama, sudjelovali su mnogobrojni stručnjaci i poznate osobe. Tako su Enis Bešlagić i Željko Pervan upozorili na opasnosti koje donosi prekomjerna konzumacija alkohola u maloljetničkoj dobi i savjetovali mlade da ne čine grešku upuštajući se u prekomjernu konzumaciju alkohola.

 

Zabrinjavajuće podatke i činjenice u filmu su iznijeli i stručnjaci u tom području koji se svakodnevno susreću s pretjeranom maloljetničkom konzumacijom alkohola. Jedan od njih je i podatak da se godišnje 400 mladih liječi u bolnicama zbog pretjeranog konzumiranja alkohola što predstavlja sve veći problem u Hrvatskoj.

 

 

Zagrebačka pivovara prepoznala je potrebu edukacije maloljetnika i opće javnosti o tom problemu zbog niza negativnih aspekata koje donosi – od zdravstvenih i zakonskih do socijalnih. Tako ovim edukacijskim filmom u sklopu kampanje „Razmisli“ s glavnom komunikacijskom porukom Treba znati stati Zagrebačka pivovara želi dodatno upozoriti na opasnosti maloljetničke konzumacije alkohola i podignuti svijest javnosti o tom društveno neprihvatljivom ponašanju.

Počelo snimanje filma za kampanju Razmisli