Razmisli na Jon Bon Joviju

U sklopu kampanje „Razmisli – kad piješ, ne vozi“ besplatan javni prijevoz svim posjetiteljima koncerta Jona Bon Jovija

U sklopu kampanje odgovornog konzumiranja alkohola „Razmisli – kad piješ, ne vozi“, Zagrebačka pivovara u partnerstvu sa ZET-om uz predočenje ulaznice organizirat će besplatan javni prijevoz svim posjetiteljima koncerta Jona Bon Jovija koji će se 8. lipnja održati na stadionu u Maksimiru.

To je još jedna u nizu akcija u sklopu prve dugoročne kampanje odgovornog konzumiranja alkohola „Razmisli” koju je Zagrebačka pivovara pokrenula u ljeto 2008. Osim posjetiteljima Bon Jovijeva koncerta, besplatan prijevoz osiguran je i posjetiteljima Beck’sperience spektakla u Umagu. Zagrebačka pivovara vodi računa o ljubiteljima vrhunskih glazbenih događaja, kojima već tradicionalno osigurava besplatan prijevoz. Tako se posjetitelji imaju priliku zabaviti i sigurno vratiti s koncerta besplatnim javnim prijevozom, s obzirom na to da upravljanje vozilom i pod utjecajem manjih količina alkohola predstavlja opasnost za vozača, ali i ostale sudionike u prometu.

Kampanjom „Razmisli – kad piješ, ne vozi“ Zagrebačka pivovara, kao prvi i vodeći glas odgovornog konzumiranja piva u zemlji, želi podići svijest o neprihvatljivost vožnje i konzumacije alkohola te educirati javnost o opasnostima vožnje u alkoholiziranom stanju. Svoje je stajalište da nije sigurno voziti i konzumirati alkohol, čak i u malim količinama, Zagrebačka pivovara potvrdila preuzimanjem aktivne uloge kako bi izravno utjecala na promjenu ponašanja sudionika u prometu.

Osim što želi upozoriti na nespojivost konzumiranja alkohola i vožnje, cilj je kampanje „Razmisli“ podići svijest javnosti o potrebi poštovanja i provedbe zakonom određene dobne granice za prodaju i konzumaciju alkohola . Taj dio kampanje istaknut je sloganom „Poštuj mlade, reci im ne!“, s obzirom na to da mlađe generacije ulaze u najrizičniju skupinu zloupotrebe alkohola.

Zabilježen trend sve ranije konzumacije alkohola kod maloljetnika