Poznati automobilisti za odgovornu vožnju bez kapi alkohola

Vrsni vozači automobilističkih utrka Niko i Ivan Pulić upozorili na opasnosti vožnje pod utjecajem alkohola u sklopu kampanje Razmisli, prve hrvatske kampanje odgovornog konzumiranja alkohola, i međunarodnog festivala uličnih zabavljača Cest is d’Best

U sklopu kampanje „Razmisli. Kad piješ, ne vozi“ i međunarodnog uličnog festivala Cest is d’Best, Zagrebačka pivovara svojom edukativnom akcijom na Trgu bana Jelačića upozorila je na opasnosti vožnje pod utjecajem alkohola.

Osim korisnih informacija o opasnostima vožnje pod utjecajem alkohola, posjetitelji su imali priliku testirati simulaciju vožnje u pijanom stanju. Na vozačkoj konzoli uz naočale koje vjerno oponašaju pijano stanje svi su radoznali građani pali na testu simulacije i tako se bezbolno mogli upoznati sa snažnim utjecajem alkohola na vozačke sposobnosti. Ova je akcija poslužila kao koristan podsjetnik na opasnost neodgovorne vožnje pod utjecajem alkohola, a građani su dobili i korisne informacije o posljedicama i simptomima vožnje u pijanom stanju.

 

Domaći i europski automobilistički as Niko Pulić, zajedno sa sinom Ivanom, mladim i perspektivnim vozačem brdskih utrka, podržao je ovu akciju i pridružio se stavu Zagrebačke pivovare prema kojem je vožnja i pod najmanjim utjecajem alkohola potpuno društveno neprihvatljiva. Niko Pulić, koji ove godine obilježava uspješnih 30 godina sportske automobilističke karijere, napominje kako vožnja nikako ne ide zajedno čak ni s najmanjom količinom alkohola. Dalje ističe kako je ovo događanje dobra prilika da se građani upoznaju s pogubnim posljedicama vožnje pod utjecajem alkohola, ali i bezbolno nauče kako alkohol utječe na sposobnosti vozača.

Osamnaestogodišnji Ivan Pulić, koji je počeo ostvarivati sportske rezultate u brdskim utrkama, napomenuo je da posebno njegovi vršnjaci neozbiljno shvaćaju opasnosti vožnje pod utjecajem alkohola te da se nada kako će poruke ove kampanje doprijeti do njih i utjecati na odgovornije ponašanje kada je u pitanju upravljanje vozilima. Ova se kampanja Zagrebačke pivovare nastavlja u Osijeku i Splitu, kako bi se na opasnosti vožnje pod utjecajem alkohola upozorio što veći broj građana.

Razmisli na Jon Bon Joviju