Niko Pulić za odgovornu vožnju bez kapi alkohola

Vrsni vozač automobilističkih utrka Niko Pulić upozorio na opasnosti vožnje pod utjecajem alkohola u sklopu kampanje Razmisli, prve hrvatske kampanje odgovornog konzumiranja alkohola

U sklopu kampanje „Razmisli – kad piješ, ne vozi“ Zagrebačka pivovara svojom edukativnom akcijom na Trgu Ante Starčevića u Osijeku upozorila je na opasnosti vožnje pod utjecajem alkohola. Osim korisnih informacija o opasnostima vožnje pod utjecajem alkohola, posjetitelji su imali priliku testirati simulaciju vožnje u pijanom stanju. Na vozačkoj konzoli uz naočale koje vjerno oponašaju pijano stanje svi su radoznali građani pali na testu simulacije i tako se bezbolno mogli upoznati sa snažnim utjecajem alkohola na vozačke sposobnosti.

 

 

Domaći i europski automobilistički as Niko Pulić podržao je ovu akciju i pridružio se stavu Zagrebačke pivovare prema kojem je vožnja i pod najmanjim utjecajem alkohola potpuno društveno neprihvatljiva. Niko Pulić, koji ove godine obilježava uspješnih 30 godina sportske automobilističke karijere, napominje kako vožnja nikako ne ide zajedno čak ni s najmanjom količinom alkohola. Dalje ističe kako je ovo događanje dobra prilika da se građani upoznaju s pogubnim posljedicama vožnje pod utjecajem alkohola, ali i bezbolno nauče kako alkohol utječe na sposobnosti vozača.

Uz Osijek, ova se kampanja Zagrebačke pivovare odvijala u Zagrebu u sklopu međunarodnog festivala uličnih zabavljača Cest is d’Best i na splitskoj Rivi, kako bi se na opasnosti vožnje pod utjecajem alkohola upozorio što veći broj građana.

Hrvatski automobilistički as upozorava na opasnosti alkoholizirane vožnje