Hrvatski automobilistički as upozorava na opasnosti alkoholizirane vožnje

Otac i sin, Niko i Ivan Pulić, u sklopu su kampanje Razmisli upozorili na opasnost vožnje u alkoholiziranom stanju. Obojica pozivaju na odgovorno konzumiranje alkohola

U sklopu kampanje „Razmisli. Kad piješ, ne vozi“ Zagrebačka pivovara svojom edukativnom akcijom na splitskoj Rivi upozorila su na opasnosti vožnje pod utjecajem alkohola.

Osim korisnih informacija o opasnostima vožnje pod utjecajem alkohola, posjetitelji su imali priliku testirati simulaciju vožnje u pijanom stanju. Na vozačkoj konzoli uz naočale koje vjerno oponašaju pijano stanje svi su radoznali građani pali na testu simulacije i tako se bezbolno mogli upoznati sa snažnim utjecajem alkohola na vozačke sposobnosti.

 

Ova je akcija poslužila kao koristan podsjetnik na opasnost neodgovorne vožnje pod utjecajem alkohola, a građani su dobili i korisne informacije o posljedicama i simptomima vožnje u pijanom stanju. Domaći i europski automobilistički as Niko Pulić, zajedno sa sinom Ivanom, mladim i perspektivnim vozačem brdskih utrka, podržao je ovu akciju i pridružio se stavu Zagrebačke pivovare prema kojem je vožnja i pod najmanjim utjecajem alkohola potpuno društveno neprihvatljiva. Niko Pulić, koji ove godine obilježava uspješnih 30 godina sportske automobilističke karijere, napominje kako vožnja nikako ne ide zajedno čak ni s najmanjom količinom alkohola. Dalje ističe kako je ovo događanje dobra prilika da se građani upoznaju s pogubnim posljedicama vožnje pod utjecajem alkohola, ali i bezbolno nauče kako alkohol utječe na sposobnosti vozača.

 

Osamnaestogodišnji Ivan Pulić, koji je počeo ostvarivati sportske rezultate u brdskim utrkama, napomenuo je da posebno njegovi vršnjaci neozbiljno shvaćaju opasnosti vožnje pod utjecajem alkohola te da se nada kako će poruke ove kampanje doprijeti do njih i utjecati na odgovornije ponašanje kada je u pitanju upravljanje vozilima.

Uz Split, ova se kampanja Zagrebačke pivovare odvijala u Zagrebu u sklopu međunarodnog festivala uličnih zabavljača Cest is d’Best a nastavlja se u Osijeku, kako bi se na opasnosti vožnje pod utjecajem alkohola upozorio što veći broj građana.

 

 

Poznati automobilisti za odgovornu vožnju bez kapi alkohola