Naše stajalište

Stajalište Zagrebačke pivovare o konzumaciji alkohola je jasno. Važnije nam je da naši potrošači okuse kvalitetu i raznolikost naših proizvoda nego da se njima neprimjereno koriste.

Zagrebačka pivovara vjeruje u umjerenu konzumaciju, kako to i čini velika većina naših potrošača. To ne samo da je korisnije za pojedinca i društvo, to je i u dugoročnom interesu naše tvrtke i njezinih robnih marki.

Zagrebačka pivovara vjeruje da alkohol može imati negativne posljedice na zdravlje mladih ljudi jer su još u razvoju, a ispod određene dobi teško je donijeti odgovorne odluke o konzumaciji alkohola. Podupiremo postojeća zakonska dobna ograničenja za konzumaciju alkohola te njihovo uvođenje ondje gdje ih trenutačno nema.

Zagrebačka pivovara smatra da konzumaciju alkohola prate potencijalno opasne aktivnosti poput vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog toga snažno podupiremo provođenje zakona o dopuštenoj količini alkohola u krvi vozača. Kao dio Molson Coors kompanije, trećeg proizvođača piva u svijetu smatramo da je pravilno provođenje ključno za suočavanje s problemom vožnje u alkoholiziranom stanju, bez obzira na specifičnu razinu ograničenja koja se razlikuje od države do države. Molson Coors,u svim zemljama u kojima djeluje, podupire različite programe podizanja svijesti za nove vozače te za osoblje u barovima.

Zagrebačka pivovara smatra da treba izbjegavati konzumaciju alkohola u trudnoći. Tijekom trudnoće konzumirani alkohol može utjecati na razvoj djeteta. Ako trudnica zloupotrebljava alkohol, riskira ozbiljne posljedice za djetetovo zdravlje. Iako liječnici smatraju da povremeno piće ne šteti djetetu, mi vjerujemo da je bolje biti siguran i uopće ne konzumirati alkohol tijekom trudnoće.

Zagrebačka pivovara smatra da treba izbjegavati konzumaciju alkohola za vrijeme uzimanja lijekova. Određene vrste lijekova ne podudaraju se s alkoholom. Snažno savjetujemo poštovanje sigurnosnih uputa na lijeku.

Zagrebačka pivovara smatra da će pretjerana konzumacija alkohola naštetiti vašem zdravlju. Znamo da neumjerena konzumacija alkohola nije zdrava i podupiremo programe koji donose savjete potrošačima o tome kako odgovorno uživati u alkoholu.